Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
19 Mayıs 2012 Cumartesi

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Mehmet dedeyi düşünüyorum!

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
KÖMÜR ÇEŞİTLERİ
Oktay ÇABUK
ARDA TURAN VE TÜRK BAYRAĞI
Şeref ÖKSÜM
VİCDANIN SESİ
Recep GÖLÜKCÜ
Arkadaşlarınıza hayır demeyi bilin
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’LE 29. PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET)

NASIL BİR ÜLKE İSTİYORUZ?

İsmail ERGÜN
         NASIL BİR ÜLKE İSTİYORUZ?

Geçen hafta Sayın Mustafa Kalabalık ve Sayın Yusuf Gökdoğan’ın yazdığı “Öteki Siyaset” adlı kitabı okudum. İlginç olan bölümlerinden ayrıntılar alarak bu hafta ki yazımı oluşturdum.
   “Dünya tarihi incelendiğinde, aşağı yukarı yapılan tüm icat ve buluşlarda, birçok yeniliklerin başlangıcında, muhalif olma sebepleri birbirinden farklı gibi görünse de hep aynı direncin, benzer karşı gelişlerin, kolay kabullenememe gibi hareketlerin var olduğunu görüyoruz.
   Stratejistlerimizin bile fikir üretmek bir yana, beyan sahibi olmak konusunda kendilerini beklemeye aldıkları, toplumumuzu bekleyen olumlu ya da olumsuz, alışagelmişlik dışında ki tüm gelişmeleri ince eleyip sık dokuyarak topluma sunma hazırlıklarında oldukları seziliyor.
   Öyle bir ülkede yaşamaktayız ki, yarınların bize ne gibi sürprizler hazırladığını, gelecekte nelerin bizi beklediğini, nasıl bir değişim sürecine girdiğimizi veya girmekte olduğumuzu kestirebilmek gerçekten çok zordur.
   Bazen de kimileri tarafından yapılması öngörülen ve projelendirilen, köklü reform hareketleri gibi görünen, gelişim ve değişim yönünde cesaret ve sorumluluk alınması gereken çabalar, sonucu ne olursa olsun, düşünmeye bile gerek görülmeksizin reddedilmekte, başlamadan bitirilmek noktasında ısrarcı olunmaktadır. Hepimizin farklı kabul edebilirlik veya kabul edilemezlik noktasında tercihleri, ölçüleri, olmazsa olmazları vardır.
   Unutulmaması gereken; bazen isteklerimiz ve düşüncelerimiz dışında ki zorunlu kaldığımız durumlarda yaşanmış gelişim ve değişimlere karşı, zaman içerisinde uyum sağlayabildiğimizi görebilmemizdir.
   Aynı zamanda önce ki ön yargılarımızın yersizliğinin ortaya çıkmasında ki pişmanlıklar ve gerçekler, “keşke” lerle dolu özeleştirilerimizin varlığıdır. Keşke’lerimizin fazlalığı; geçmişimizde yapmış olduğumuz hataların, vermiş olduğumuz yanlış kararların neticeleri değil midir?
   Yapılan hataların, verilen yanlış kararların, bazen anlamsız zıtlaşmaların, söz dinlememelerin ve dinletememelerin, düşünememe ve düşünenlere engel olmaların, doğruyu konuşmamanın, konuşmak isteyene de engel olunmanın vermiş olduğu zarar ve ziyanı, sadece bizlere değil, gelecekte ki insanlarımıza da yaşatmaya hakkımız var mı?
   Toplum adına karar verenlerin; zenginlik, huzur, mutluluk, sağlık, barış dolu günleri getirecek, geleceğimize güvenle bakabilmemizi sağlayacak, ümit dolu yarınlarımızı çocuklarımıza bırakmamıza ön ayak olacak, atalarımızdan, dedelerimizden bize kalan bu toprakları bizlere kalan miras olarak değil, çocuklarımızın ve gelecekte ki nesillerimizin emanetçileri olduğumuzu unutmamaları gerekmektedir.
   Verilmesi gereken karar, başta ülkemiz idarecileri olmak üzere, tarih önünde sorumluluk sahibi olarak yer alacak tüm sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin ve vatandaşlarımızın kararı olacaktır.”
   Bir daha ki haftaya başka bir konuda aynı köşemde buluşmak üzere saygılar sunuyor, sağlıcakla kalın diyorum.



Bu yazı 564 kere okundu.

YORUMLAR

SON YAZILARI

KÖMÜR ÇEŞİTLERİ KÖMÜRÜN OLUŞUMU SOMA ve ÇEVRESİNDE ESKİDEN GENÇLERİN BİRBİRLERİYLE İŞARETLEŞME SÖZLÜĞÜ (5) SOMA ve ÇEVRESİNDE ESKİDEN GENÇLERİN BİRBİRLERİYLE İŞARETLEŞME SÖZLÜĞÜ (4) SOMA ve ÇEVRESİNDE ESKİDEN GENÇLERİN BİRBİRLERİYLE İŞARETLEŞME SÖZLÜĞÜ (3) SOMA ve ÇEVRESİNDE ESKİDEN GENÇLERİN BİRBİRLERİYLE İŞARETLEŞME SÖZLÜĞÜ (2) SOMA ve ÇEVRESİNDE ESKİDEN GENÇLERİN BİRBİRLERİYLE İŞARETLEŞME SÖZLÜĞÜ (1) TARHALA KÖYÜ’NDE ESKİDEN ÜZÜM BAYRAMI (3) TARHALA KÖYÜ’NDE ESKİDEN ÜZÜM BAYRAMI (2) TARHALA KÖYÜ’NDE ESKİDEN ÜZÜM BAYRAMI (1)

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Motosiklet otomobilin altına girdi, 2 ağır yaralı 25 Metre Genişliğindeki Yeni Köprü Tamamlandı Sarı Kırmızı Coşku Soma'ya Sıçradı Soma'da Sokak Bulmak, Samanlıkta İğne Bulmaktan Zor CHP'li Kadınlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu İle Buluştu Her Şey Yaşanabilir Bir Soma İçin Nakliye aracı yola saplandı Dev İhalenin Tarihi 28 Ağustos Naciye Evren'in Matematik Başarısı Demir Exsport-Fernas'tan Eğitime Tam Destek

HABER YORUMLARI

chp den 1 mayıs'a büyük destek CHP'li Ören, İşçi Bayramını İşçilerle Birlikte Kutladı
KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor

YAZAR YORUMLARI

teşekkür BAYRAMOĞLU BAYRAMI YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ!

Nöbetçi Eczaneler

Hava Durumu