Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
21 Mayıs 2012 Pazartesi

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Mehmet dedeyi düşünüyorum!

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
KÖMÜRÜN (LİNYİT'İN) GELECEĞİ HAKKINDA ÖNERİLER
Oktay ÇABUK
AKHİSAR SÜPER LİG DE, SOMA…
Şeref ÖKSÜM
VİCDANIN SESİ
Recep GÖLÜKCÜ
Arkadaşlarınıza hayır demeyi bilin
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’LE 29. PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET)

SOMA ÇAĞRI FM’DE 9. PROGRAM

M.Ali ÖZTÜRK
         SOMA ÇAĞRI FM’DE 9. PROGRAM

Başarı merdivenin basamaklarında, ayağımızın kaydığı anlar olabilmektedir. Önemli olan, ayağımız kaydıktan sonra  tekrardan ayağa kalkıp basamakları adımlamaktır. Bunu, başarabilirsek zirveye tırmanır  zirvenin tadını çıkarabiliriz. Bu haftaki konuğumuz, başarı grafiğinin düşüşlerine ve çıkışlarına  birebir şahit olduğum  Osman Gazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği, 2 sınıf öğrencisi Ercan ÖZTÜRK ‘idi. ( Ercan, bir nevi hayatın çarkı  arasında ezilmiş; fakat bu ezilmeleri kendisine tecrübe yaparak yoluna devam etmiştir.) Ercan’la söyleyişimize geçersek;
 “ İlköğretimde, oldukça başarılı hocaları tarafından sevilen, çalışkan bir öğrenciydim. İlköğretimde,   4.95 not ortalamasıyla mezun olup  okul birincisi oldum. Hedefim, Türkiye’nin önden gelen Fen Liselerinden birini kazanmaktı. Kendime, bu konuda son derece güveniyordum. ( Çünkü, bu başarıyı ve eğitimi hak ettiğimi düşünüyordum.) Tabi sınava girdim. Başarılı bir sonuç bekliyorum. Sınav sonucu, elime ulaştığında  sadece 4 tane net yaptığımı gördüm. (Adeta deliye dönmüştüm.) Başta kendimi ve çevremi büyük hayal kırıklığına uğratmıştım. Bunun nedenini  biraz irdelediğimde, aile içi geçimsizliğin etkili olduğunu gördüm. Bu geçimsizliğin, olmaması için ben neler yapabilirim. Annem ve babam neden böyle davranıyorlar derken, kafamı hep bu sorunlara yormuşum. Beynim, hep sorunlarla uğraştığı için  var olan potansiyelimi değerlendiremeyip sınavda hüsrana uğradım.
Bu bunalımlı dönemden çıkarak, lise hazırlık sınıfında not ortalamamı 5.00 yaptım. Lise ikide, tekrar gerileme dönemi başladı. Okula pek gitmek istemiyordum. Rotasını kaybetmiş gemi gibi, bir o tarafa bir bu tarafa savrulup anlam veremediğim bir yolda buldum kendimi. Çabaladıkça, daha çok batmaya başladım. Neredeyse devamsızlıktan sınıfta kalacaktım. Lise 3’çe doğru, kendimi toparlamaya çalıştım. Bu sene sınava gireceğim derken lise eğitimi 4 yıl oldu. Kendime, biraz çeki düzen verip hem dershaneye hem okula gitmeye başladım.
Liseden sonra, birinci yıl dershaneye gitmeme rağmen okulu kazanamadım. Aile içinde  olumsuz esen rüzgara, kendimi fazla  kaptırdığım için toparlanmam da o kadar kolay olmadı. ( Halbuki, bu durumdan daha kötü durumlar içerinde yaşamını devam ettirip, başarılı olan çok insan var.) Kendi kendimi, motive edemediğim için başarıda hep bir basamak benden ötedeydi. İkinci yıl,  ağabeyden öte  mesleki anlamda başarılı bulduğum      (bende, ağabeyimi çok seviyor gerçekten kendisini başarılı buluyorum.) Yük.Jeo Müh. Aydın ÖZTÜRK’ün tavsiyesiyle, Van Yüzüncü Yıl Jeoloji Mühendisliğini tercih ederek oraya yerleştim. Tekrar  sınava girerek, yeterli puanı alıp Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliğine, yatay geçiş yaptım.
Hayat hikayemden biraz uzaklaşırsak insanlar, kendi paralarıyla kendilerine mezar yapmak istemiyorlarsa kaç katlı inşaat yaparlarsa yapsınlar, zemin etüdünü mutlaka yaptırmalıdır. Çünkü, yüzeysel olarak baktığımızda yer altındaki yapılanmanın farkına varamayız. Ülkemizde, bırakın yüzlerce insanların bir felakette ölmesini bu vatanın, bir çöpünün dahi zayi olmasına gönlümüz razı olmaz. Bu mesleği icra edenler, özellikle zemin etüdünü yaparken hakkıyla yapmalıdır. Elini vicdanına koyup, ben ailemle bu yapılacak evlerde oturabilirim diyorsa zemin etüdüne  onay vermelidir.”
Ercan ÖZTÜRK kardeşimize, verdiği bilgiler için çok çok teşekkür eder başarılarının devamını dilerim. Ayrıca, bu vesileyle bu zigzaglı yolda başarıyı tekrar yakaladığı içinde kendisini tebrik ediyorum.  Umudunuzu, heyecanınızı her daim canlı tutmanız dileğiyle…
HOŞ KALIN HOŞÇA KALIN SEVGİYLE KALIN



Bu yazı 238 kere okundu.

YORUMLAR

SON YAZILARI

SOMA ÇAĞRI FM’LE 29. PROGRAM SOMA ÇAĞRI FM’LE 28. PROGRAM SOMA ÇAĞRI FM’LE 27.PROGRAM SOMA ÇAĞRI FM’LE 26. PROGRAM SOMA ÇAĞRI FM’LE 25. PROGRAM SOMA ÇAĞRI FM’LE 24.PROGRAM SOMA ÇAĞRI FM’LE 23. PROGRAM SOMA ÇAĞRI FM’LE 22. PROGRAM SOMA ÇAĞRI FM’LE 21. PROGRAM SOMA ÇAĞRI FM’LE 20. PROGRAM

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Darbe Dev İhalenin Tarihi 28 Ağustos 25 Metre Genişliğindeki Yeni Köprü Tamamlandı Sarı Kırmızı Coşku Soma'ya Sıçradı CHP'li Kadınlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu İle Buluştu Her Şey Yaşanabilir Bir Soma İçin Naciye Evren'in Matematik Başarısı Demir Exsport-Fernas'tan Eğitime Tam Destek Coşku Meydana Sığmadı Emniyet Müdürü Kara Manisa'ya Tayin Oldu

HABER YORUMLARI

chp den 1 mayıs'a büyük destek CHP'li Ören, İşçi Bayramını İşçilerle Birlikte Kutladı
KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor

YAZAR YORUMLARI

teşekkür BAYRAMOĞLU BAYRAMI YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ!

Nöbetçi Eczaneler

Hava Durumu