|
Geçen hafta yazımı “Yani bu Soma’dan... (Lâf yerini de bulur yolunu da)” diye bitirmiştim ya…
İşte Türk milletinin ince zekâsı devreye girip lafın sonunu getirmiş. Bu Soma’dan ne olup olmayacağını belirlemiş hemen.
Son aylardaki en fazla ilgi gören yazım oldu.
“Ben nasıl Somalıymışım”dan, “Bunun kadar gerçek Somaspor yazısı olmadı”ya; “Çok bilmek”ten “Helal olsun”a, “Boşuna uğraşma”dan “Devam et”e kadar geniş bir yelpaze ile karşılaştım.
Numarası hemen hemen herkeslerde olan telefonumu arayan ne çok eski yönetici-sporcu oldu, Çok şaşırdım.
Ben aslında durduk yerde de Somaspor demedim.
Daha düne kadar Soma’da maç yapan Bucaspor, Manisaspor, Göztepe, Akhisar, Tavşanlı‘yı kıskandığım için ve Soma’nın kahveden toplanan gençlerle takımların kurulduğu belde takımları ile maç yapmasını istemediğim için Somaspor dedim.
Ben Soma’nın istikbal vaat eden gençleri çevre köylerde değil kendi öz takımlarında oynasın diye Somaspor dedim.
Ve bu gençler kalıcı bir iş bulup hayata dalıp spordan soğudukları için Somaspor dedim.
Geldiğimiz nokta: Hala havanda su dövüyoruz.
Allah hakkı için hak edenin hakkını verelim.
Ben bu süreçte Belediye Başkanımıza gidildiği zaman, Başkanın (futbola sıcak bakmamasına rağmen) tüm imkânları seferber ettiğini ama ekibinin iyi niyetine rağmen işi toparlayamadığını öğrendim.
Bunun en büyük etkisi de kim ne der kaygısının yaşanmasıydı.
Her nasılsa bu Soma’da 10 yıl önce bir takım olaylar zinciri yaşandı ya, halâ bunun tedirginliği var insanlarda. 10 yıl önce sapla saman karıştı, kuruyla yaş kaynadı. Kendisini sütten çıkmış ak kaşık sananlar karşısındaki insanlara tu-kaka muamelesi yaptı. Bu muameleye tabi tutulan Somalılar burada kaldı ama arkasında çamur at izi kalır diyenler çekip gittiler.
Nitekim amatör zihniyetle profesyonel kulüp yönetilemeyeceği için Türkiye’nin bütün takımlarında yaşanan olaylar Soma’nın profesyonel takımlarında yaşandığı için suçlu ilân edildiler. Bu takımlarımız el birliğiyle amatör kümelere itildiler. Her hafta bir maçın oynandığı ve doyumsuz Linyit-Sotes derbilerinin yaşandığı Soma anılarda kaldı artık.
Halâ birleşilsin mi birleşilmesin mi tartışması yaşanıyor. Renkleri şöyle mi olsun böyle mi olsun diye tartışılıyor. Mor üzeri pembe-eflatun çiçek desenli olsa ne fark eder!
Neyse dağıtmayalım.
Sonuçta tren bu senede kaçtı. İlgisizler benim gibi ahkâm keserken ilgililerin trene yetişme diye bir derdi yok. Tren bir defa kaçtı mı bir sonraki tren 2 sene sonra seçimler arefesinde gelir. Suçlamalar ve yeni vaatler alır başını gider.
Somaspor işinin adresinin neresi olduğunu Soma’nın tamamı biliyor ama kimse dillendirmiyor.
Hayırlısıyla dediğimin arkasındayım. Bu Soma vazgeçilemeyen güzel bir büyük köy. Yani bu Soma’dan bir ... (Lâf yerini de bulur yolunu da)”
Bu yazı 1244 kere okundu.
|