Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
22 Mayıs 2012 Salı

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Mehmet dedeyi düşünüyorum!

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
KÖMÜRÜN (LİNYİT'İN) GELECEĞİ HAKKINDA ÖNERİLER
Oktay ÇABUK
AKHİSAR SÜPER LİG DE, SOMA…
Şeref ÖKSÜM
VİCDANIN SESİ
Recep GÖLÜKCÜ
Arkadaşlarınıza hayır demeyi bilin
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’LE 29. PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET)

SİZDEN GELENLER - II

Mustafa Küçükkayapalı
         SİZDEN GELENLER - II

Bu hafta da sizden gelenlere devam ediyorum. Yazdıklarınızı (çok anlaşılmayacak gibi olmadığı sürece) noktasına virgülüne dokunmadan aktarıyorum.
“Hiç mi olumlu eleştiri gelmiyor” dedi bir arkadaşımız. Bunu yanıtını geçen hafta vermiştim. “Gelen övgü kısımları benim egomu tatmin ettiği ve sadece beni mutlu ettiği için oralara girmeyeceğim. Övünmek gibi olmasın ama oraları da kalabalık. Ben sadece ince dokundurmalara değineceğim“ demiştim.
Neyse devam edelim sizlerden gelenlere:
“Bir-iki lira başlıklı yazını okudum. Burada belirttiğin gibi enflasyon kağıt üzerinde % 10 ama gerçekte dediğin gibi pazarda bir malı bu hafta 1 liraya öbür hafta 2 liraya alıyorsun. Ama buna rağmen insanlar bedava veriyorlar gibi marketleri ağzına kadar dolduruyorlar. Dediğin doğruysa insanların altındaki arabalara bak. Model arabadan geçilmiyor. Bu çelişki değil mi sence?”
“Tarih yazıyorsunuz ama bence eksik araştırdığınız bir şey var. Soma’da Namazgâh mahallesinin adı mutlaka bu mahalledeki bir namazgâhtan geliyordur. Bu nerdedir, günümüzde korunmuş mudur? Bunu yetkililere sorup araştırmanızı isterim.”
“Bir avuç insanın menfaatine yönelik yazıyorsun. Her yazar da böyle yapıyor zaten. Küçük bir azınlığın rahatının ardına düşmüşler. İnsanlar asgari ücrete mahkumken devlete dayalı bir grup rahat içinde. Bunu görmüyorsun “aman özelleşmesin” diye yazıyorsun. Adil olun lütfen”
“Soma’daki bankamatiklerin sayısını arttırmak ve özellikle bunları güneşe karşı koymamak suç sanki. Ve bunları temiz tutmamak için adeta çabalıyoruz. Buralarda işlem yapan vatandaşlar ya sigaralarını ya da kâğıtlarını yerlere atmakta ısrar ediyorlar.”
“Çevreye o kadar az değiniyorsunuz ki; Hayvanları yok etmek yerine sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak gerek. Bu tür yerlerin sayısı da artmalıdır. Bunları işleyin”
“Siyasileri eleştirirken bunların yerine de yenisini koyma çabası içinde olmalısınız. Yani siyasi fikirleriniz varsa ortaya çıkıp siyaset yapabilirsiniz. Olumsuz şeyleri eleştirmeniz çok doğal ve yerinde. Hatta bu görüşlerinizi gerçekleştirmek için aday olarak topluma hizmet edebilirsiniz”
 “Bir Somalı olarak Somaspora desteğin inanılmaz boyutlarda. Keşke yönetici olsan. Ama köşende Somaspora ayırdığın zamanı Soma’daki diğer kulüplere yeterince ayırmıyorsun. Bahsedip geçiyorsun. Halbuki onlar bir zamanlar Soma’yı sırtlarında taşımışlardı. Bunları da canlandırmak için çabala biraz”
“Somasporun 13 Eylül ve Belediye olduğu zamanlarda emek verip şimdi bir köşeye atılmış eskiler ne yer ne içer hiç arayıp sormuyorsun abi. Ya da arayıp sormayanlara sitem bile etmiyorsun. Bu tür birikimi olan insanlardan neden yararlanmazlar. Bunu da ilgililere sor abi”
“Belediye meclisinin veya Kent konseyinin üyesi gibi çalışıyorsun. Nerde diye sorduğun kent konseyinin bir toplantısına katıldın mı? Bence birikimli birisin, Bu yüzden siyasete girip açık açık yapmanı tercih ederim”
 “Kendinizden başka bazı insanların adını niçin ön plâna çıkarma gibi bir gayret içindesiniz. Siz kendinizi göstermez, sürekli bazı insanları lanse ederseniz bunlar sizi görmez bile. Hatta en kısa zamanda unuturlar, tanımazlar bile”
“Bu Soma’dan bir… başlıklı yazındaki başlığın sonunu okuyan zaten getirir. Halbuki kendin ifade ediyorsun. Ben de katılıyorum. Sana ne yoldan belden, elektrik kesintilerinden, tarihten, tozlu topraklı Aslan Yapı, Ünlükent ve Linyit sitelerinden. Sana ne? Yaz işte börtü böcek kuş ağaç. Sağa sola sataşma ve şansını zorlama.”
“Biz esnafız. Ama bayram arefesinde elektrik kesintilerini gördük. Bunları yazsana sevgili Somalı”
“Bu haftayı sadece bize saygılarını sunarak geçirdiğini söylüyorsun. Yoksa diğer haftalar saygı sunmuyor musun (!)?”
Bu hafta da ve tüm haftalarda da saygılarımı sunarım.
 



Bu yazı 761 kere okundu.

YORUMLAR

SON YAZILARI

BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET) BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II (SİYASET) BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR – I (SPOR) HAYDİ MAÇA! KUTLU HAFTADAN İSLAMA BAKIŞ İCATLAR İHTİYAÇTAN DOĞAR SEDYE VEYA KAFES BAYRAMOĞLU BAYRAMI KONFOR HAKKIMIZ HEPİMİZ KENDİMİZ

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Darbe Dev İhalenin Tarihi 28 Ağustos CHP'li Kadınlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu İle Buluştu Demir Exsport-Fernas'tan Eğitime Tam Destek Coşku Meydana Sığmadı Emniyet Müdürü Kara Manisa'ya Tayin Oldu Yunuslar Soma Sokaklarına Çıkmayı Bekliyor Soma Musiki'den Muhteşem Konser Yavru Yılan, kediye Yem Oldu 'İÇİMİZ YANIYOR'

HABER YORUMLARI

chp den 1 mayıs'a büyük destek CHP'li Ören, İşçi Bayramını İşçilerle Birlikte Kutladı
KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor

YAZAR YORUMLARI

teşekkür BAYRAMOĞLU BAYRAMI YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ!

Nöbetçi Eczaneler

Hava Durumu