Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
22 Mayıs 2012 Salı

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Mehmet dedeyi düşünüyorum!

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
KÖMÜRÜN (LİNYİT'İN) GELECEĞİ HAKKINDA ÖNERİLER
Oktay ÇABUK
AKHİSAR SÜPER LİG DE, SOMA…
Şeref ÖKSÜM
BİZ BÜYÜDÜK VE KİRLENDİ DÜNYA !
Recep GÖLÜKCÜ
Arkadaşlarınıza hayır demeyi bilin
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’LE 29. PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET)

HER SAĞLAM İNSAN BİR ÖZÜRLÜ ADAYIDIR

Mustafa Küçükkayapalı
         HER SAĞLAM İNSAN BİR ÖZÜRLÜ ADAYIDIR

3 Aralık Dünya Özürlüler günüdür.
Başbakanlığın 03.12.2002 tarih, 200258 sayılı Genelgesinde Ulusal düzeyde kabul edilen 10–16 Mayıs Sakatlar Haftasının (ki bu ifade bana ait değil genelgede yazılan halidir) ilk günü ile 3 Aralık gününün Dünya Özürlüler günü olarak anılması kararlaştırıldı.
Bu tarihte özürlülere yönelik faaliyet gösteren konfederasyon, bağlı federasyonlar ile derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler ayrıca bir talimata gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılırlar.
Yerinde bir uygulama ama bu kadarla görev sona mı eriyor
Hayır. 
Çünkü her sağlam insan bir özürlü adayıdır.
Yeri gelmişken; Gerçek ne olursa olsun sakat lafından hiç hazzetmem. O yüzden muhakkak adlandırılacaksa sakat değil özürlü olarak adlandırılması taraftarıyım. Maçlarda bile sakatlandı ibaresini sevmem.
Her sağlam insan yolda belde tarlada bağda bahçede sokakta evde işte nefes aldığımız her alanda, bir salise sonrasına garantisi olmadığından muhtemel bir özürlü adayıdır. Bunun nasıl güçlüklere yol açabildiğini ise insan empati kurma yoluyla bir nebze hissedebilir.
Bir an gözlerinizi sımsıkı kapatın. (Işık hissi bile olmasın ama). Yürümeye gitmeye gelmeye çalışın. Kulaklarınızı kapatın duymaya çalışın; saatlerce hareket etmeyin, elinizi kolunuzu kullanmayın. Hatta aklınızı kullanamadığınızı düşünün. Demek istediğimi anlarsınız.
Hayat gailesi içinde her insan özürlü adayı, Allah ömür verirse de ihtiyar adayıdır. Gençliği herkes bilir ama ihtiyarlığı yaşayandan başkası bilmez. Oysa her insan yaşlılığını huzur ve refah içinde geçirmek ister.
Benim bildiğim şudur 
Büyüklerimiz ilgi, sevgi ve bizi büyütürlerken bize gösterdikleri sabrın hiç olmazsa bir kısmını bizlerden beklerler. Onların kadrini kıymetini yaşarken bilmek en güzelidir.
Bu da nispeten mümkündür.
Bizim neslimizin bildiği isimle İLİM IŞIKTIR ‘ın, resmi adıyla Hamızdağın eteklerinde yükselen SOSEV’in yapıp Soma’nın hizmetine sunduğu Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevine hiç gittiniz mi
Soma’da ve yakın çevremizde belki bakıma muhtaç çok insanımız var. Ama burada 100 kadar özürlümüz 52 yaşlımız tertemiz bir ortamda insan gibi koşullarda yaşamlarını sürdürüyorlar. İnsanın olduğu her yerde sorun olur misali küçük teknik sorunlar yaşasalar da Soma Bakım Rehabilitasyon ve Huzurevinin müdürü ve güler yüzlü personeli bu görevi bizim adımıza layıkıyla yerine getiriyorlar.
Lütfen gidin görün. Bu temizliğin ve güler yüzlü hizmetin abartılı olmadığını görürsünüz. Yaşlı bir dedemizin “hasta olunca hemen hastaneye götürüyorlar, sıra da beklemiyoruz hem. İlaçlarımı eczaneden alıveriyorlar” derken yüzünün gülümsemesinde bunu kendiniz görürsünüz. Sayıca eksik personelin neleri yapabildiğine tanık olun derim.
On yıllar önce böyle bir projeyi hayata geçiren, emek sarf eden SOSEV ‘in bugün görevde olmayan yöneticileri Soma’nın minnet ve şükranla andığı insanlar konumunda şimdi. SOSEV günümüzde daha yeni ve genç bir jenerasyonun elinde ve buraya ilgisini alakasını artan bir şevkle devam ettiriyor. Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevinin profesyonel yönetici ve çalışanları saat mefhumu gözetmeksizin görevlerinin başındalar.
Bence onlar da yaşlılarımızdan ve özürlülerimizden en büyük hayır duasını alıyorlardır. Örneğin başka bir hayır duası almak isteyenler, buraya veya Karamanlının daha uygun bir yerine Aile Hekimliği kurarlar; hem buranın sakinlerinin hem de Karamanlı’nın candan insanlarının dualarını alırlar.



Bu yazı 650 kere okundu.

YORUMLAR

SON YAZILARI

BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET) BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II (SİYASET) BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR – I (SPOR) HAYDİ MAÇA! KUTLU HAFTADAN İSLAMA BAKIŞ İCATLAR İHTİYAÇTAN DOĞAR SEDYE VEYA KAFES BAYRAMOĞLU BAYRAMI KONFOR HAKKIMIZ HEPİMİZ KENDİMİZ

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Darbe Dev İhalenin Tarihi 28 Ağustos CHP'li Kadınlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu İle Buluştu Coşku Meydana Sığmadı Demir Exsport-Fernas'tan Eğitime Tam Destek Önce Çarptı Sonra Kaçtı Yavru Yılan, kediye Yem Oldu Yunuslar Soma Sokaklarına Çıkmayı Bekliyor Emniyet Müdürü Kara Manisa'ya Tayin Oldu Atatürk Stadyumu Işıklandırıldı

HABER YORUMLARI

chp den 1 mayıs'a büyük destek CHP'li Ören, İşçi Bayramını İşçilerle Birlikte Kutladı
KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor

YAZAR YORUMLARI

teşekkür BAYRAMOĞLU BAYRAMI YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ!

Nöbetçi Eczaneler

Hava Durumu