ÇEVRE DOSTLARI 2009-06-11
ÇEVRE BİLİNCİ
Sizler gibi duyarlı somalıların ve çevreye sahip çıkan çevre dostlarının bu hoş yazıları Soma adına yaşanan çevre kirliliklerinin süpürülmesine çok katkılar koyacağını düşünüyor hep birlikte çevremizi ve geleceğimizi koruma adına kenetlerek daha güzel çevre konulu yazılarınızı okumak dileklerimizle,Başarılar ve teşekkürler...Yalın bir söylemle Çevresini ve çehresini gören gerçek somalılara kavuşarak,ümitsizliğimizi gidereceğimiz gözüküyor galiba.
anıl 2009-06-05
ormanlarınız
mustafa bey yazılarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı severek takip etmekteyim .sizden dikkat edilmesi gereken bir konuyu gündeminize almanızı istiyorum..cenk yeri kasabasından e.l.i geçit denilen yere kadar olan ormanlık alanların ağaç kurdu denilen hastalık yüzünden hızla kuruduğunu gördüm..müesseseniz veya yetkili kurumlar bunu görmediklerini varsayarak uyarma ihtiyacı gördüm..dikkate alınması ve gerekli müdahalelerin yapılması konusunda duyarlılığnızı bekliyorum...teşekkürler..
Boran 2009-06-05
Doğal çevre..
Yaşadığımız çevre ve insan ilişkilerini güzel belirtmişsiniz.Teşekkürler sizlere.Her yaşanılan çağın,kendine özgü güzellikleri,çirkinlikleri olmuş..Tüm bunlar,içinde yaşanılan ekonomik-politik düzenlerin dışında düşünülemezler.Onlar insanlara şekiller,biçimler kazandırırlar.Eğitirler..Böylece birey-toplum-çevre ilişkileri ağları örülür..Kazandırılan,olumlu,olumsuz alışkanlıklar,davranış biçimlerimizle,çelişkilerle yaşamımız sürer.Zaten yaşam çelişkiler yumağı değil midir?Çelişkiler çözüldükçe yaşam güzelleşecektir..Hoşça kalın,sevgiyle kalın.