|
HAFTANIN SÖZÜ
Kendini yorgun hissettiğinde bile, başarı senden kaçsa bile,
Bir hata sana zarar verse bile, bir hayal yok olsa bile,
Kimse gayretini fark etmese bile ve hatta her şey hiç bir şey olsa bile,
VAZGEÇME…
Spor toto süper liginde 5. haftaya geldik. Memleketimizin takımı olan Manisa spor, bu sezon süper lige çok kötü bir başlangıç yaparak biz Manisalıları derinden üzdü. 4 haftanın sonunda ligin en dibinde 0 puanla demir atmış bulunuyordu. 5. hafta geldi ve öncelikle takımın ilk dört haftada aldığı kötü sonuçlar ile teknik direktör Hakan Kutlu ile yollar ayrıldı. Ligimizde çok iyi tanıdığımız Teknik Direktör Hikmet Karaman ile anlaşarak yoluna devam etme kararı alan Manisa spor aradığı kanı acaba bulabilecek mi?
Bu hafta yeni teknik direktörü ile ilk maçına çıkan Manisaspor, geçtiğimiz hafta flaş bir sonuç alan Trabzon spor karşısında puan veya puanlar almak için çıktı. Geçtiğimiz hafta Sivas sporu 6–1 gibi farklı bir skorla yenen Trabzon spor, skorun yanında oynadığı güzel futbol ile tüm Karadenizlileri coşturmayı başardılar. Trabzon spor açısından bu maçın önemi çok büyüktü, büyük takım olduklarını ispatlamak için ardı ardına alınacak seri galibiyetler ile istedikleri seviyeye birer birer çıkma planları yapıyorlardı. En önemlisi de uzun süreden beri arzu ettikleri istikrarı yakalamayı başarabilmekti.
Manisaspor bu sene yapmış olduğu transferler ile gerçekten güçlü bir ekip kurdu ama gerçek anlamda takım olamadıkları için istedikleri sıralamada olmadıklarını düşünüyorum. Geçtiğimiz sene Diyarbakır sporun ve Ankara sporun başlarına gelen olaylardan ötürü düşen takım olmaları Manisa sporun geçtiğimiz sezon daha rahat bir lig geçirmesini sağlamıştır. Bu sezon işler daha sıkı tutulmalı. Çünkü bu sene bütün takımlar ligde tutunabilmek adına her şeyi yapacaklardır.
Manisa spor Teknik Direktör Hikmet Karaman ile anlaşarak belki de çıkış yakalayacaklardır. Hakan Kutlu’dan sonra Hikmet hoca ile anlaşmak ülkemizde moda oldu. Hakan Kutlu Ankaragücü’nde Teknik Direktör iken takım ligin dibinde mücadele ediyordu son 6–7 hafta kala Hakan Kutlu’yu gönderen Ankaragücü Hikmet Karaman ile anlaşmış ve ecel terleri döktükleri ligde tutunmayı başarabilmişti. Şimdi aynı senaryonun bir benzeri de Manisa da yaşanmaktadır. Hakan gitti Hikmet geldi. Acaba sonuç ne olacak ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.
Trabzon sporu Avni Aker’de 3–1 yenen Manisaspor üzerindeki ölü toprağını bir nebzede olsun silkeleyerek ilk üç puanını almış bulunmaktadır. Geçtiğimiz hafta Trabzon sporun 6–1’lik maçından sonra saç traşı olmak için Efulim kuaför de Kenan abinin yanına gittim ve kendisi mutluluktan uçuyordu ve bana, artık Trabzon sporu durdurmanın çok zor olduğundan bahsediyordu. Bende kendisine Kenan abi meşhur bir söz vardır dedim, ‘bir çiçeğin açması ile bahar geldi sanma’ daha lig yeni başladı demiştim. Şimdi ise bu sözümü Manisa spor için kullanıyorum. Önümüzdeki iki hafta kendi evinde maç yapacak olan Manisa spor işi şimdiden sıkı tutması gerektiğini söylüyorum. Yoksa bu ligde her an her şey başına gelebilir.
Bu yazı 1285 kere okundu.
|