Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
22 Mayıs 2012 Salı

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Mehmet dedeyi düşünüyorum!

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
KÖMÜRÜN (LİNYİT'İN) GELECEĞİ HAKKINDA ÖNERİLER
Oktay ÇABUK
AKHİSAR SÜPER LİG DE, SOMA…
Şeref ÖKSÜM
BİZ BÜYÜDÜK VE KİRLENDİ DÜNYA !
Recep GÖLÜKCÜ
Arkadaşlarınıza hayır demeyi bilin
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’LE 29. PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET)

Yorum Yorgunu

Özlem YILDIZ
         Yorum Yorgunu
Bora Bey, günün yorgunluğu ile koltuğa bıraktı kendini. Evde büyük bir sessizlik vardı. Hanımı tatili fırsat bilip çocuklarla annesinin yanına gideli iki gün olmuştu; ancak Bora Bey daha şimdiden evin o cıvıltılı, gürültülü halini özlemişti. Eli isteksizce kumandaya uzandı, kanalları gezinmeye başladı. Önce spor programları: Aleks in durumu, Emre nin transferi? Sonra daha ciddi haberler: İsrail in Gazze ye düzenlediği saldırılar, Irak ta patlayan bombalar?
Kanallar arasında gezinirken Acun un yarışmasına takıldı gözü. ?İyi tuttu bu yarışma.? diye düşündü. ?Kahvehanelerde bile herkes bu yarışmayı izliyor. Eskiden firardaydı bu çocuk, hatta bir keresinde İspanya da bir boğa bunu önüne katmıştı da esaslı bir haber olmuştu. Ancak bu yarışma tuttu ya bir daha zor firar eder Acun.? Bu son cümleyi beğendi Bora Bey. Gülümsedi.  
En son, tartışma programlarından birine takıldı kaldı. Eskiden daha çok severdi tartışma programlarını. Ne zaman önemli bir olay olsa hemen konunun uzmanları bulunuyor, gece boyu tartışmalar yapılıyordu. Çoğu program da bir yere varmıyordu. Bora Bey, sıkılmaya başlamıştı tartışma programlarından.
Bir hamle ile kapattı televizyonu. Gazeteye uzandı. ?Hazır çocuklar yokken rahat rahat okuyayım.? diyerek başladı ilk sayfadan okumaya. Başlıklar, televizyonda izlediği haberlere benziyordu. Arka sayfaları çevirdikçe gazetenin gazeteliği ortaya çıkıyordu. Bazı köşe yazarlarını özellikle severdi. İşte şimdi onlardan birini okuyordu ve daha şimdiden gülümsemeye başlamıştı. Bir fıkrayla başlıyordu yazı:
***
? Bir fizikçi, bir matematikçi, bir kimyacı, bir jeolog ve bir antropolog dan oluşan bilimsel bir heyet; bazı incelemeler yapmak için, Anadolu daki ıssız bir köy kırsalında bulunuyorlarmış.
Birden hava bozmuş ve bardaktan boşanırcasına bir yağmur başlamış.
Bilimsel heyet de; kaça koşa yakındaki bir köy evine sağınmışlar.
Tanrı misafirlerinin evine doluştuğunu gören Memiş Ağa, kendilerine bir şeyler ikram etmek için hemen komşulara başvurmaya gitmiş.
Yağmurda kapağı, Memiş Ağa nın evine atan bilim heyetinin dikkati, odadaki sobanın üstünde toplanmış.
Soba, altına yerleştirilmiş taşların üstünde, yerden yüksekte duruyormuş.
Bilim heyetinin arasında, sobanın neden böyle yerden yukarıda kurulduğu üstüne bir tartışma başlamış.
Kimyacı:
- Ev sahibi, demiş; sobayı yükselterek, kendi gövdesel ?aktivasyon? enerjisini azaltmak istemiş. Böylece daha kolay yakmayı amaçlamış sobayı.
Fizikçi:
- Yok, demiş; adam, sobayı yükselterek, sıcak hava dolaşımıyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş.
Jeolog:
- Unutmayalım ki, demiş; burası ?tektonik? bir hareketlilik bölgesi. Adam, sobayı taşların üstüne kurarak; herhangi bir deprem sırasında, taşların üstüne yıkılmasıyla, yangın olasılığını azaltmak istemiş.
Matematikçi:
- Dikkat ederseniz, demiş; yükseltilen soba, geometrik bir merkezin içinde duruyor ve odayı dengeli ısıtma olanağı sağlıyor.
Antropolog ise:
- Bana göre; demiş, adam, ilkel toplumlarda görülen ?ateşe tapma?nın, daha hafif bir biçimi olan ? ateşe saygı? nedeniyle sobayı yukarı kurmuş.
O sırada Memiş Ağa gelip girmiş içeri.
Ve hemen ona sormuşlar:
 Sobayı neden yükseğe kurdun?
Memiş ağa:
Boru yetmedi de ondan, demiş.   
***
Gazeteyi kapattı Bora Bey: ?Ha yaşa be Memiş Ağa? dedi gülümseyerek. ?Tartışmaları neden sevmediğimi daha iyi anladım şimdi. Bizim televizyonlar bu fıkrayı okursa Memiş Ağa nın peşine uzman diye düşerler mi acaba?? diye düşündü. Gülümsedi. Ardından televizyonu açtı. Önceki tartışma programı devam ediyordu. Ninni niyetine mırıltıları dinleyerek uykuya daldı yorum yorgunu Bora Bey.

Bu yazı 548 kere okundu.

YORUMLAR

ferit 2009-02-26
güzell
çok güzel olmuş.diyerleri gibi buda harika

SON YAZILARI

Zamane Yağmurları Şehirdeki Çapa Sesi Paraşütsüz Atlayışlar Zeytin Ağaçları Ne Söyler Bir Kayıp Denizci Naciye Evren'de Söyleşi Darkale Bisiklet Turu Bölüm-IV Darkale’de Kahvaltı Darkale Bisiklet Turu III Bölüm- Köy İzlenimleri Darkale Bisiklet Turu Bölüm-II Yolculuk Darkale Bisiklet Turu Bölüm-I Toplanma Yeri

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Darbe Dev İhalenin Tarihi 28 Ağustos CHP'li Kadınlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu İle Buluştu Coşku Meydana Sığmadı Önce Çarptı Sonra Kaçtı Demir Exsport-Fernas'tan Eğitime Tam Destek Yavru Yılan, kediye Yem Oldu Yunuslar Soma Sokaklarına Çıkmayı Bekliyor Emniyet Müdürü Kara Manisa'ya Tayin Oldu Atatürk Stadyumu Işıklandırıldı

HABER YORUMLARI

chp den 1 mayıs'a büyük destek CHP'li Ören, İşçi Bayramını İşçilerle Birlikte Kutladı
KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor

YAZAR YORUMLARI

teşekkür BAYRAMOĞLU BAYRAMI YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ!

Nöbetçi Eczaneler

Hava Durumu