Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
23 Mayıs 2012 Çarşamba

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Mehmet dedeyi düşünüyorum!

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
KÖMÜRÜN (LİNYİT'İN) GELECEĞİ HAKKINDA ÖNERİLER
Oktay ÇABUK
AKHİSAR SÜPER LİG DE, SOMA…
Şeref ÖKSÜM
BİZ BÜYÜDÜK VE KİRLENDİ DÜNYA !
Recep GÖLÜKCÜ
Arkadaşlarınıza hayır demeyi bilin
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’LE 29. PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET)

EĞİTİMDE ŞİDDET OLGUSU 4

Recep GÖLÜKCÜ
         EĞİTİMDE ŞİDDET OLGUSU 4
Resmi ve sivil toplum kuruluşlarının yapması gerekenler.
1. Eğitim sistemi baştan aşağı düzenlenmesi gerekmektedir. Teoride olmasa da pratikte öğrenciler yarış içerisinde, sadece sınavlara yönelik olarak yetiştirilmektedir. Bu durum öğrenciyi sosyal yaşamdan koparmaktadır. Eğitimin amacı topluma yararlı bireyler yetiştirmek olmalıdır.
2. Toplum içerisinde var olan şiddet aynı şekilde okullara yansımaktadır. Resmi kurumlar bu durumu en aza indirgeyecek nedenleri ortadan kaldırmalıdır. Ekonomik ve sosyal nedenler, aile içi şiddet, boşanma, ölüm, yanlış şehirleşme ve organize suç grupları gibi şiddeti arttıran sebepler ortadan kaldırılmalıdır.
3. Aileler eğitilmelidir. Bu eğitime sivil toplum örgütlerinin katılımı sağlanmalıdır.
4.Şiddet içeren yayınlar kontrol altına alınmalıdır. RTÜK yayınların eğitime uygunluğunu denetlemesi için Eğitim Kurulu oluşturmalıdır. Bu kuruma sivil toplum kuruluşları ve Milli Eğitim Bakanlığının katılımının sağlanması gerekmektedir.
5. İllerde eğitim komisyonları kurulmalı ve eğitimin tüm sorunları bilimsel metotlarla incelenmeli ve sorunu oluşturacak çözümler oluşturmalıdır.
6. Öğretmenlere üniversite ve okullarda hizmet içi eğitim yoluyla şiddetin toplumsal boyutu ve bundan kurtulma çareleri anlatılmalıdır.
7. Şehir planlaması yapılırken eğitim faktörü göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Belediye ve İl Genel Meclisi eğitim komisyonu kurması gerekmektedir. Bu komisyona Eğitim Sendikaları, Milli Eğitim yetkilileri ve Valilik dâhil edilmesi gerekmektedir. Bu komisyon başta internet cafeler olmak üzere öğrenciyi olumsuz yönde etkileyecek tüm unsurları ortadan kaldırması gerekmektedir.
8. Okul çevrelerinde marketler denetlenmeli zararlı mamuller satan işyerleri kapatılmalıdır.
9. 18 yaşından küçüklere sigara satımı kontrol altına alınmalıdır.
10. Öğrencileri zararlı alışkanlıklarda uzak tutacak çalışmalar yapılmalıdır. Okul dışında öğrencileri toplum hayatına kazandıracak kurs ve etkinlikler yapılmalıdır.
11. Şiddete başvuran öğrenciler toplum içerisinde tespit edilip tedavisi edilmeli ve kontrol edilmelidir.
12. Şiddete başvuranlara baktığımızda kendini güçlü hissedenler zayıf olan kişilere şiddet uygulamaktadır. İlköğretim okullarında küçük ve büyük sınıfların devrelerinin ayrılması gerekmektedir. Bakanlığın genelgesi doğrultusunda bu önlem mutlaka uygulanması gerekmektedir.
13.Okul çevreleri emniyet ve muhtarlıklar tarafından denetlenmelidir. Cafe ve benzeri yerlerin denetimi sıklaştırılması gerekmektedir. Toplum hayatını olumsuz etkileyen işyerleri düzeltilmelidir. Özellikle oyun salonları denetlenmelidir.
14.Okulların tatillerde açık tutulması sağlanmalıdır. Bu süre zarfında internet kullanımının öğrencilere yararına sunulması gerekmektedir. Okul bahçesinin düzenlenerek hafta sonu ve tatillerde öğrencilerin hizmetine sunulmalıdır.
15.Okullardaki rehberlik uzmanlarının sayısı arttırılmalıdır. Toplum içinde aile danışma merkezleri kurulmalıdır.
16. Maddi durumu düşük aileler devlet tarafından ekonomik olarak desteklenmelidir.
17.Medya kuruluşları şiddet haberleri hususunda dikkatli olmalıdır.
18.Köyden kente göç eden ailelere ve öğrencilere toplum hayatı anlatılmalıdır. Bu aileleri istihdam edecek kurs ve benzeri etkinliklerle toplum hayatına kazandırmamız gerekmektedir.
19. Kitap okuma alışkanlığı tüm ülke sathında tüm öğrencilere ve ailelerine kazandırılmasına yönelik projeler uygulanmalıdır. Okul ve halk kütüphaneleri işler hale getirilmelidir.
20.Milli Eğitim veya Valilik bünyesinde şiddete uğramış bireylere psikolojik destek birimleri kurulması gerekmektedir.
21.Öğrenci olmayan bireylerin okul çevrelerinde çeteleşmeleri güvenlik güçleri tarafından engellenmelidir. Bu grupların esrar, uyuşturucu hapları ve keyif veren zararlı maddeleri satmaları engellenmelidir.
22. Bir şekilde eğitim dışı kalmış öğrencilere meslek edindirme kursları düzenlenmelidir.
23. İl merkezinde delici ve kesici aletlerinin sarışı kontrol altına alınmalıdır.
24. Toplumda çocuklara şiddet uygulayan kişi ve gruplar mutlaka engellenmelidir. Bu olaylarda okul idareleri ve güvenlik güçlerinin zafiyeti şiddete maruz kalan bireyi şiddete sürüklemektedir.
25. Sivil toplum kuruluşlarını ve Valilik arasında ortaklaşa projeler hazırlanıp uygulanmalıdır.

Bu yazı 1225 kere okundu.

YORUMLAR

SON YAZILARI

Arkadaşlarınıza hayır demeyi bilin Bahar Yorgunluğuna Karşı Neler Yapılabilir BAHARIN GELMESİ ÖĞRENCİLERİ NASIL ETKİLER Çocuklara düzenli olmayı nasıl öğretebiliriz Sınıf Yönetimi Açısından Etkili Öğretmen Davranışları-3 Sınıf Yönetimi Açısından Etkili Öğretmen Davranışları-2 Sınıf Yönetimi Açısından Etkili Öğretmen Davranışları YGS ÖNCESİ SON RÖTUŞLAR ÇOCUKLARDA UYKU PROBLEMİ ERGENLİK DÖNEMİNDE ÇOCUĞU OLAN ANNE-BABALARA ÖNERİLER

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Darbe Dev İhalenin Tarihi 28 Ağustos CHP'li Kadınlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu İle Buluştu Önce Çarptı Sonra Kaçtı Coşku Meydana Sığmadı Yavru Yılan, kediye Yem Oldu Atatürk Stadyumu Işıklandırıldı Yunuslar Soma Sokaklarına Çıkmayı Bekliyor Soma CHP'den Protestolu Kutlama Çiftiçiler Traktör için Kıyasıya Yarışıyor

HABER YORUMLARI

chp den 1 mayıs'a büyük destek CHP'li Ören, İşçi Bayramını İşçilerle Birlikte Kutladı
KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor

YAZAR YORUMLARI

teşekkür BAYRAMOĞLU BAYRAMI YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ!

Nöbetçi Eczaneler

Hava Durumu