Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
23 Mayıs 2012 Çarşamba

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Mehmet dedeyi düşünüyorum!

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
KÖMÜRÜN (LİNYİT'İN) GELECEĞİ HAKKINDA ÖNERİLER
Oktay ÇABUK
AKHİSAR SÜPER LİG DE, SOMA…
Şeref ÖKSÜM
BİZ BÜYÜDÜK VE KİRLENDİ DÜNYA !
Recep GÖLÜKCÜ
Arkadaşlarınıza hayır demeyi bilin
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’LE 29. PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET)
KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!
Soma İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından "4 Şubat Dünya Kanser Günü" nedeniyle basın açıklaması yapıldı.
2012-02-04 - 10:06

Sağlık Grup Başkanı Dr. Bakiye Burcu Bingöl tarafından yapılan açıklamada, Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığına vurgu yapıldı.  Soma Sağlık Grup Başkanı Bingöl açıklamasında, "Kanser dünyada ve ülkemizde önemi giderek artan bir sağlık ve yaşam sorunudur. Görülme sıklığının her geçen yıl artması ve yüksek oranda oldürücü olmasının yanısıra ülke ekonomisinde ve iş gücünde ağır kayıplara neden olmaktadır.  Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı tarafından 2012 yılı, 2011 yılında olduğu gibi "Kadın Kanserleri Yılı" olarak kabul edilmiştir. Meme kanseri dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanserdir. Ülkemizde yılda yaklaşık 20 Bin kadına meme kanseri teşhisi konulmakta ve ne yazık ki vakaların büyük bir bölümü geç evrelerde teşhis edilmektedir. Meme kanseri yanısıra genital kanserler ieçrsinde yer alan rahim ağzı kanseri, rahim kanseri ve yumurtalık kanseri de ülkemizde kadınlarda en sık görülen ilk 10 kanser arasında yer almaktadır." dedi. Rahim ağzı kanserinin tüm dünyada halen önde gelen ölüm nedenlerinden olduğunu belirten Bingöl, "Ülkemizde yılda yaklaşık 1300-1500 arası yeni vaka teşhis edilmekte ve sosyo-kültürel değişiklikler ile beraber rahim ağzı kanserinin sıklığının her geçen gün artacağı, ülkemiz için gelecek yıllarda daha büyük bir tehdit oluşturacağı düşünülmektedir. Rahim ağzı kanseri kadın genital kanserleri arasında, sağlıklı kadınlarda yapılan düzenli tarama ile önlenebilen tek kanserdir. Uygulaması son derece kolay olan Pap-Smaer testi, rahim ağzında kanserleşme eğilimi olan hücrelerin saptanmasını sağlar. Bu hücrelerin kanserleşmeden tedavisi yapılarak, tam iyileşme mümkün olmaktadır.  Kadın genital kanserleri arasında en ölümcül olanı yumurtalık kanseridir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olguların dörtte üçü ileri evrelerde teşhis edilmekte ve ne yazık ki ileri evrelerde teşhis edilen yumurtalık kanserleri yüzde 80 ölümcül olmaktadır. Yumurtalık kanserinin erken evrelerde teşhis edilmesi için düzenli doktor kontrolleri önerilmektedir.  Rahim kanseri de özellikle batılı ülkelerde, kadınlarda en sık görülen genital kanserler arasında olup genellikle meme, yumurtalık ya da kalınbağırsak kanserleri eşlik edebilmektedir. Rahim kanserleri için tarama programı olmasa da menopoz sonrası kanama şeklinde belirti vermesi nedeniyle vakaların çoğu erken evrelerde tespit edilmektedir.  Bakanlığımızın da üyesi olduğu Uluslararası Kanser Kontrol Örgütünün (UICC) başlattığı "4 Şubat Dünya Kanser Günü" vesilesiyle halkımızın kadın kanserleri konusunda dükkatinin çekilmesi ve bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır. Unutulmamalıdır ki! Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır." dedi.  Sağlık Grup Başkanı Bingöl, Soma Halk Eğitim Merkezinde 4 Şubat Dünya Kanser günü nedeniyle halka yönelik bilgilendirme semilerleri yapılacağını belirtti.




Bu haber  740  kere okundu
YORUMLAR
Bu Kategoriye Ait Diğer Haberler
ÖZEL VEFA MEMUR – SEN KIRKAĞAÇ TEMSİLCİLİĞİ İLE PROTOKOL İMZALADI ÖZEL VEFA'DAN “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ANLAMLI MESAJ… ASTIM HASTALIĞI HAKKINDA BİLİNMEYENLER OP. DR. İLKER ÖZDEMİR; KOLON KANSERİ’NE DİKKAT ÖZEL VEFA'DA KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM” BÖLÜMÜ HASTA KABULÜNE BAŞLADI SAĞLIK HAFTASI İLE SAĞLIK VE SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI” KUTLU OLSUN PROSTAT KANSERİNE DİKKAT ÖZEL VEFA HASTANESİ YÖNETİM VE PERSONELİNDEN BİRLİK MESAJI Vefa'da Yeni Bir Poliklinik Daha BAHAR AYLARINA DİKKAT

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Darbe Dev İhalenin Tarihi 28 Ağustos CHP'li Kadınlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu İle Buluştu Önce Çarptı Sonra Kaçtı Coşku Meydana Sığmadı Yavru Yılan, kediye Yem Oldu Atatürk Stadyumu Işıklandırıldı Yunuslar Soma Sokaklarına Çıkmayı Bekliyor Soma CHP'den Protestolu Kutlama Çiftiçiler Traktör için Kıyasıya Yarışıyor

HABER YORUMLARI

chp den 1 mayıs'a büyük destek CHP'li Ören, İşçi Bayramını İşçilerle Birlikte Kutladı
KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor

YAZAR YORUMLARI

teşekkür BAYRAMOĞLU BAYRAMI YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ!

Nöbetçi Eczaneler

Hava Durumu