Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
23 Mayıs 2012 Çarşamba

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Mehmet dedeyi düşünüyorum!

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
KÖMÜRÜN (LİNYİT'İN) GELECEĞİ HAKKINDA ÖNERİLER
Oktay ÇABUK
AKHİSAR SÜPER LİG DE, SOMA…
Şeref ÖKSÜM
BİZ BÜYÜDÜK VE KİRLENDİ DÜNYA !
Recep GÖLÜKCÜ
Arkadaşlarınıza hayır demeyi bilin
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’LE 29. PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
BAZEN ÖZELEŞTİRİ GEREKİR –II /2 (SİYASET)

HATIRA ORMANLARI

Şeref ÖKSÜM
         HATIRA ORMANLARI
Sevgili arkadaşlar, güzel bir haftanın ilk günlerinde sizlerle beraber olmaktan ve bir başka gündem konusunu sizlerle paylaşmaktan gerçekten onur duyuyorum. Bir önceki yazılarımızdan aldığımız  eleştiriler, olumlu görüşler ve yorumlar gelecek yazılara ışık tutarak, daha iyi ve daha güzele doğru yol almamızı sağlayacaktır.
 Sevgili dostlar   hatırladığım kadarıyla 1994 yılında Orman Genel Müdürlüğü Ülkemizin yeşillendirilmesine ve boş alanlarının doldurulmasına katkıda bulunabilmek amacıyla  hatıra orman  dikim kampanyası başlatmıştır. Bu girişim neticesinde  ,bazı kişi ve kurumlar kendi isimlerini yaşatabilmek ve çevre bilinci ,  ağaç sevgisi adına  çok  güzel işler başarmışlardır, kendilerine teşekkürü borç biliyorum. Tabi ki bu gibi organizasyonların temelinde süreklilik, reklam  ve yaşatmalar olduğu kadar  sorumluluk ve duyarlık bilincinin de hissedilmesi sevindiricidir.
 Görevim icabım, birazda gezmeyi seven bir yeşilci olarak  bu hatıra ormanlarına bakarken ,çoğu zaman yüzümden öfke ve nefret fışkırmaktadır.  çünkü otlarla kaplanmış sözde bu hatıra ormanlarında  sadece isim yazılı tabelalardan başka  hiç bir eser kalmamıştır. Bunun en büyük nedeni ise hatıra ormanı oluştururken  daha çok bu alanların göze hitap edebilen yola  yakın ve görünür  bir yer in tek kriter olarak kabul edilip, orman toprak sistemine  uygun olmayan  arazilere fidan dikilmesidir,şimdiye kadar gezip,görmüş olduğum  hatıra ormanlarından hiç bir tepenin  arka kısımlarında görünmeyen yerlere dikilmiş ağaç topluluğu ne yazık ki görmedim .
 Günlük medyada çıkan haberlerde çoğu zaman denk gelmişizdir veya bilakis şahit olmuşuzdur ,??..Derneği Hatıra ormanı veya ,.?. Vakfı Hatıra ormanı Hatıra ormanları  tabela sahibi kişi veya kurumlar  tarafından günler önce, organizasyonu yapılmıştır,davetliler çağırılmıştır, dikilecek çukurlar hazırlanmıştır, velhasıl her şey hazırdır. Sadece tören günü organizasyon sahiplerine, kişi veya kurum yetkililerine   büyük bir iş başarmış edasıyla patlayan flaşlar ve kameralar karşısında , bir elinde kürek ,diğer elinde fidanla görünmek kalmıştır. ?Beyefendi buraya da bakarımsınız acaba? sesleri ile yarınki manşetlerin  en çok konuşulan gündem maddesi hazırdır..Törenin diğer kısmı teşekkür ve şilt merasimleri,izzeti ikram faslı ile tören sona ermiştir. Arz ederim.
       Sevgili arkadaşlar  İçtenlikle  gelecek nesillere bırakılacak en büyük mirasın  ağaç dikilmesi  bilinciyle hareket edilirse  bozulan ve yok olan ormanlarımızı geri kazanabiliriz,burada amaç boş ve çorak alanların değerlendirilmesi toplum ve vatandaşlık görevimiz ise o zaman dikimden sonra üç yıl boyunca senede bir veya iki seferde olsa   ağaçların diplerini çapalamalı, suyunu vermeli,kuruyan dallarını budamalı ve bitmeyenlerin yerine de  yenisinin   tekrar dikilmesini sağlamalıyız, unutmayalım ki ormanı kurmak kadar onu yaşatmakta önemlidir. Kurulan hatıra ormanlarına sosyal sorumluluk ve çevre bilinci adına sahip çıkmadığımız ve onları tam olarak amacına  uygun bilinçli şekilde  yerine getirip, ülke ekonomisine yetiştiremediğimiz müddetçe bu mutluluğu yaşayamadığımız gibi,vicdani sorumluluğuna da mahkum oluruz.
          Sevgili dostlarım güzel ve bakımlı bir orman alanı gördüğüm zaman yarınlar adına umutlarım birden yükselmeye başlıyor, gelecekte ki nesillerimize  daha güzel bir dünyanın bırakılacağını hayal etmeye başlıyorum,bu alanda pozitif düşüncelerim tavan yapmaya başlıyor. yeşilin tonu dahi  insanı bir başka rahatlatıyor,Bu arada bir güzel konu T.S.K nın güzel ülkemiz  ve geleceğimiz adına ağaç dikme ve bakım çalışmaları gerçekten örnek teşkil ediyor,emeği geçenlere binlerce teşekkürler. Yine güzel  diğer bir  konuda E.L.İ Müdürlüğünün yaptığı ağaçlandırma çalışmalarıdır. Geçtiğimiz günlerde   Doğal Hayat ve Çevre yönetim Kurulu olarak ziyaret ettiğimiz E.L.İ İşletme Müdürü Sayın Hakkı DURAN ve Süleyman ALTIPARMAK bey ile yaptığımız çevre düzenlemesi ve ağaç dikimi ile ilgili sohbetlerden hepimiz büyük zevk aldık,bu arada 5 Haziran 2008 tarihinde Manisa İl çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen çevre  ödülünden dolayı da kendilerine teşekkür ettik,ağaç dikmek, çevre düzenlemesi yapmak  için karşılığında bir şeylerinde beklenmesi gerekmiyor, biz buradan kendilerine bir kez  daha Soma mız adına teşekkür ediyoruz, biliyoruz ki bu konudaki destek ve çabaları her kesim tarafından takdir edilmektedir.  sonraki günlerde de bu faaliyetleri hakkında daha kapsamlı görüşlerine yer vereceğiz.
 Gelecek hafta bir sonraki yazımızda görüşebilmek dileğiyle, yüreğinizdeki sevgi ve mutluluk hiç eksik olmasın.

Bu yazı 1090 kere okundu.

YORUMLAR

Aykut B AĞLAN 2009-03-09
ŞEREF BEY VE YAZILARI
Şeref bey sen ne iyi bi adamsın .DİREK CENNETLİKSİN.selam eder gözlerinden öperim.AKVARİSTLER KIRAATHANESİ EKİBİ VE MÜŞTERİLERİ adına TEŞEKKÜRLER.
ısmet 2009-03-06
HARIKA
harika olmuş yürerğine sağlık
ramazan geren 2009-03-04
bize ne lazım
bize önce gösteriş lazım severiz afilliği,fiyakayı ama icarata gelince yerinde kimseyi bulamassın kime yazıyonki başkan,kim okuyacak, hadi bakalımönümüzdeki haftayı kimler hatırlayacak gün geçtikten sonra, yine aynısı olmayacakmı bu her zaman bizizm zihniyetimizde böyledir,ELİ yöneticilerine teşekkürler ediyorum güzel bir noktaydı.

SON YAZILARI

BİZ BÜYÜDÜK VE KİRLENDİ DÜNYA ! VİCDANIN SESİ HIDIRELLEZ ÇOŞKUSU VE ÇEVRE TUTSAK ÖZGÜRLÜK KÖPEK ÖLÜMLERİ VE SUÇLULAR KEDİ KÖPEK TÜYÜ ZARARLIMIDIR EVDE BAKILAN HAYVANLAR’IN TAHLİYE KARARI YAŞAM HAKKI YOK EDİLEMEZ ! SOKAK HAYVANLARINI KİM KORUYACAK HOŞGÖRÜ-SEVGİ YUVALARI

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Darbe Dev İhalenin Tarihi 28 Ağustos CHP'li Kadınlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu İle Buluştu Önce Çarptı Sonra Kaçtı Coşku Meydana Sığmadı Yavru Yılan, kediye Yem Oldu Atatürk Stadyumu Işıklandırıldı Yunuslar Soma Sokaklarına Çıkmayı Bekliyor Soma CHP'den Protestolu Kutlama Çiftiçiler Traktör için Kıyasıya Yarışıyor

HABER YORUMLARI

chp den 1 mayıs'a büyük destek CHP'li Ören, İşçi Bayramını İşçilerle Birlikte Kutladı
KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor

YAZAR YORUMLARI

teşekkür BAYRAMOĞLU BAYRAMI YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ!

Nöbetçi Eczaneler

Hava Durumu