Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
04 Şubat 2012 Cumartesi

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Pencereden Bakmak

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
SOMA’DA ESKİ PAZARLAR 4
Oktay ÇABUK
TFF KÖŞEYE SIKIŞTI
Şeref ÖKSÜM
BUNUN ADI VİCDANSIZLIK
Recep GÖLÜKÇÜ
SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNE ÖZEL BİR NOT-2
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’DE 14.PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
BEŞ-ALTI BİN MAĞDUR

HAYVAN DEYİP GEÇENLERE

Şeref ÖKSÜM
         HAYVAN DEYİP GEÇENLERE
Tüm güzelliklerin siz gönül dostlarım ve sevgili okurlarımın olması dileği ile hepinize yürek dolusu Selamlar!..
 Sevgili dostlarım, hayvanlar bütün çeşitliliği ve Canlılığıyla ekolojik  dengenin en önemli unsurlarından biridir. Ekoljik dengenin bozulması demek insanlığın sonu demektir. Yeryüzündeki binlerce çeşidiyle ekosistemin devamının vazgeçilmez unsuru olan  çoğu hayvan türü günümüzde maalesef büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Öyle zaman gelecek ki yarınlarda ana babalar evlatlarına serçe kuşunu dahi hayvanat bahçesine götürerek gösterebileceklerdir. Geçen hafta televizyonlarda yayınlanan  ana haber bültenlerinde, bir anne köpeğin yavrusunu karşıya geçerken araç vurması sonucu öldüğünü,anne köpeğin  ölen yavrusunun başından saatlerce ayrılamadığını, yavrusuna bakarak onu diliyle yalamasını, sevmesini göz yaşları içinde izledim. Temizlik araçları yavruyu arabaya atıp gidene kadar, yavrusunu bekleyen anne köpeğin son bakışlarını görmenizi isterdim. Bir insan en sevdiğini son yolculuğuna uğurlarken bir daha görmemek üzere nasıl ağlayarak, çırpınarak uğurlarsa, anne köpeğinde gözlerinden aynı şekilde boynunu bükmüş, çaresizlik içerisinde bu son yolculuğa  yavrusunu uğurlamanın  gözyaşları vardı. Sevgili dostlarım hayvan deyip geçtiğimiz bir çok canlı sadece insan olarak doğduğu için kendini insan zannedenlerden çok çok daha merhamet sahibi ve hislidirler. Sevgili dostlarım hayvanlarında duyguları vardır, onlarda sevinirler, üzülürler, ağlarlar, hüzünlenirler. Dün akşam çok sevgili dostum Manisa HAKDEM başkanı sevgili Reyhan ELBİRLER hanımefendi  çok güzel bir e-mail göndermiş, keşke o maili resimleri ile burada yayınlama imkanı olsaydı görmenizi çok isterdim. Yazının içerisinde bir çok hayvanın bakışları, insanlara sevgi ile sarılışları, onlarla beraber oynamaları ve kah sevinip, kah üzülme resimleri vardı. Mail in başlangıç yazısı şöyle ; “ Bir insanı nasıl tanırız ona nasıl bir değer veririz diye sorulduğunda çoğumuz gözlerine bakarız der… Gözlerine bakarız ve o gözlerdeki ifadeyle buluşunca gözlerimiz ilk notumuz o kişi hakkında ilk izlenim ve düşüncemiz oluşur. Peki siz hiç hayvanların gözlerinize baktınız mı? Birlikte onların dünyasında dolaşmayı teklif ediyorum size şu anda… Hayvancıklar bir çok insanda dahi olmayan derinlik ve manayı görebiliyorlar insanda..Bu bir hayvandır, hiç duygusu yoktur, onlar düşünemez diyebilir mi insan bu bakış karşısında….
  Ben her sabah kalktığımda bahçedeki kediciklerimin yemeğini öylesine koyar giderdim, bu sabah bende gözlerine bakarak onları sevmek istedim, mamalarını yedikten sonra kucağıma aldığımda yıllardır görmediğim, fark edemediğim güzelliği gördüm gözlerinin içinde, onların bakışlarında başka bir sevgi ve duyguyu tattım bu sabah,kendimi farklı bir yaşamda hissettim. Sevgili gönül dostlarımın da bu duyguyu tatmalarını ve yaşamalarını istiyorum, göreceksiniz ki o gün içerisinde bambaşka bir yaşam sevincine ortak olduğunuzu,farklı bir enerji algıladığınızı, yüzünüzdeki mimiklerinizden hissedeceksiniz.
  Sevgili dostlarım unutmayalım ki, bu dünya sadece biz insanların değil, doğada yaşayan tüm canlılarındır. Hayvancıklarda bu yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır, bizler bu hayvancıkların her şeylerinden faydalanmaktayız, o zaman onlara lütfen eziyet ederek acı çekmelerine müsaade etmeyelim. Hayvanları sevmiyor olabiliriz, tıpkı bütün insanları sevmediğimiz gibi, ancak hayvanları korumak insan olmanın sorumlu bir davranışıdır. Hayvancıkları sevelim çünkü hayvan sevgisini yüreğinde hisseden bir insan, yaşadığı toplumda her canlıyı sever ve ona sahip çıkar,vicdan ve merhamet duygusunun en güzelini onlar yaşarlar unutmayalım ki  “Sevgi” içselleştirilmiş bir olgudur. Keşke öyle bir yasa çıksa da her insana bir hayvan bakma zorunluluğu getirilse,dünyada başka hiç bir şey istemezdim. Hayvan bakan ve hayvan seven insanlar bir süre sonra  kesinlikle dünya yaşam alanlarına ve hayvanlara bakış açısı değişecek, sevgi dağarcığının genişlediğini hissedeceklerdir. Hayatın her alanına daha pozitif bakabileceklerdir.
  Sevgili gönül dostlarım, yazımızı hayvancıklardan korkan ve onları sonrada seven  bir kardeşimizin yazdığı özlem dolu yazı ile sizlere bu hafta veda etmek istiyorum.
…Anlamlar kattın hayatıma, Sana dokunandan korkuyu attın.. Koşulsuz ve karşılıksız sevgiyi saygıyı anlattın bana.. Bilgeliği anlattın, Sana olan sorumluluğumla, insan olarak yaşamanın da sorumluluğunu öğrettin, 15 yıl geçen  yaşam zamanında benimle her sırrımı paylaşarak insanlara güvenmeyi öğrettin bana.. Şimdi arka bahçemdeki erik ağacının altında huzur içinde uyuyorsun,bana olan görevini fazlasıyla yaptın, bense senden kalan oyuncakların ve boynundaki maviş kurdelenle avunmaya çalışıyorum. Rahat uyu mavişim, her an karşımdasın. Yine sabah kalktığımda ilk sana günaydın diyorum.
 Hepinize sağlık ve güzellik dolu haftalar geçirmeniz dileği ile yürek dolusu selamlarımı sunuyor, güzel dostlarımıza sahip çıkmanızı istirham ediyorum.  Hoşça kalın.

Bu yazı 1080 kere okundu.

YORUMLAR

ORHAN 2010-01-20
gerçekten duygu yüklü
Güzel ve içten bir yazı her yönü ile mükemmeliyete güzel bir ivme kazandırmışssınız,okurken duygulandığımı söyleyebilirim.Herkezin bakış açısı böyle olsa hiç bir canlının canı yanmaz teşekkürler
Melis 2010-01-19
okumanızı tavsiye ederim
Sevgili ÖKSÜM yazılarınızı vakit buldukça okuyorum.Bu haftaki yazınızı okurken benden çok şeyler aldı götürdü.İlk defa bir köşe yazısısnı okurken fazlasıyla duygulandım ve gözlerim yaşardı.Çok harika bir yazı olmuş, imkanım olsa bu yazıyı çoğaltır her yere asar,insanların okumasını sağlardım.İnşallah okuyanlar,okumayanlara tavsiye ederde,hayvancıklara bakış acısı bir nebze olsun değişir.Tekrar tekrar yüreklerinize ve gönlünüze,kaleminize sağlık,Teşekkür ediyorum bir hayvan sever olarak

SON YAZILARI

BUNUN ADI VİCDANSIZLIK ÇOK BİR ŞEY İSTEMİYORUZ KÜRK, DERİ ET, HEPSİ CİNAYET HAYVAN DENEYLERİNE DERHAL SON VERİLMELİ KAMUDA SİGARA YASAĞI DEĞİŞTİ Mİ AMERİKA’DAKİ BİR BARINAKTAN MEKTUP VAR ÖLMEDEN ÖNCE BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ !... ÇOCUKLARDA HAYVAN FOBİSİ KEDİ GİREN EVE DOKTOR GİRMEZ HAYVANLAR OYUNCAK DEĞİLDİR

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

Döviz Kurlari

DOLAR
1.541 TL
EURO
2.156 TL
IMKB
37.212
ALTIN
46 TL

Manisa Hava

SOMA

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Yürekler Ağızlara Geldi SOMA'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU YAĞIŞ HALEN DEVAM EDİYOR Ak Parti 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi AK Parti'den Gövde Gösterisi CHP'de İki Liste Yarışıyor Köy yolları kapandı Gerekli Desteği Her Zaman Almaktayız Soma beyaza büründü Maden İş'ten Ak Parti'ye Tepki Cenkyeri'nde Jeotermal Enerji Arayışları

HABER YORUMLARI

KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor
Ondan bize ebedi sürecek bir haz kaldı ufka bir bak yiğidim inkılaba az kaldı. Erbakan için Mevlid okundu

YAZAR YORUMLARI

YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ! helal olsun mustafa abi SOMA TEYYARESİ