|
CHP İlçe Teşkilatı adına açıklamayı yapan İlçe Başkanı Abdullah Saka; “Osmanlı İmparatorluğu eğitime, bilime, yeniliğe karşı çıkması ve kötü yönetimleri ile durakladı geriledi ve çöktü.
Yüzyıllarca süren savaşlarda, iç ayaklanmalarda yüzlerce Anadolu insanını şehit verdik yenileşme ve batıya yaklaşma çabaları sonuç vermeyip emperyalist ve sömürgen güçler Anadolu’yu paylaştı yer altı ve yerüstü zenginliklerimize el konuldu ülkemiz işgal edildi. Anadolu insanı yoksul ve harap düştü. Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından 19 Mayıs 1919 da Samsun’da başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı Anadolu insanı, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni’siyle yediden yetmişe genç ihtiyar ile yapılan savaşın en çetin muharebeleri Afyon Kocatepe bölgesinde 26-30 Ağustos 1922 de yapılmıştır. Büyük Atatürk Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir diyerek tam 3 yıl süren dünyanın ilk bağımsızlık savaşı 9 Eylül 1922 de Düşmanın denize dökülmesiyle zaferle sonuçlanmıştır. Bu savaş yok olmuş bir milletin dirilişidir. Mazlum milletlere örnek olan bu zaferin adı 30 ağustos Zafer Bayramı olarak Türk silahlı Kuvvetlerine ve Türk ulusuna Atatürk tarafından armağan edilmiştir.
Üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapmak için kahramanca ölmeyi şeref sayan bir ulusun bağrından çıkan Türk silahlı kuvvetlerinin ve Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarım. Ulusal Kurtuluş Savaşının büyük komutanı, demokratik Cumhuriyeti gerçekleştiren Çağdaş Türkiye’nin temellerini kuran Büyük Önder Siyaset Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşları ayrıca vatan için ölen tüm şehitlerimizi rahmetle saygıyla anıyor, ruhlarının şad olmasını diliyoruz. Milletçe kan dökerek vatan yaptığımız ülkemize ,laik demokratik Türkiye Cumhuriyetine, bayrağımıza sahip çıkacağız.” Dedi.
|