|
Dernek ve Muhtarlık olarak taleplerinizi getirin. Hayırsever vatandaşımızın bağışladığı arsaya sağlık ocağını yapalım. Belediyemizin buna gücü var dedi.
Başkan Hasan Ergene İftar yemeği için katıldığı Kütahyalılar Kültür ve Dayanışma derneğinde Cumhuriyet mahallesine yapılacak yeşil alan ve sağlık ocağı ile ilgili bilgiler verirken, hayvan pazarının olduğu yere Jandarma komutanlığı yapılacağını söyledi. Isıtma sistemi ile ilgilide bilgiler veren Belediye Başkanı Hasan Ergene konuşmasına Kütahyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği çevresinde yapılacak olan çalışmaları anlatarak başladı.
Başkan Ergene, "Üzerinde bulunduğumuz alan aşağıya kadar güzel bir yeşil kuşak haline getirilecek.
Bununla ilgili çalışmalarımız var. Ayrıca Nakliyeciler Kooperatifimizin alt tarafında bulunan hayvan pazarını da biz belediye olarak satın aldık.
Burayı İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yapılmak üzere devrini yapıyoruz. bununla ilgili yazışmalar sürüyor. İlçemizin her türlü ihtiyaçlarını gidercek modern bir hizmet binasını ve Kurumu buraya getireceğiz. Bütün bunlar bu bölgenin gelişmesi için çok önemli. Şimdi biz Sağlık ocağı için verilen yeri de gördük. Hayır sever bir vatandaşımızı burayı bedelsiz olarak bağışlayabileceğini söyledi. Ancak siz burada muhtar aracılığı ile dernek aracılığı ile taleplerinizi iletmeniz gerekiyor. Biz bu konuda Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Biz kendi dönemimizde Soma'da ki sağlık ocağı sayısını ikiden altıya çıkardık. Belediyemizin bunu yapacak gücü var" dedi.
Başkan Ergene, Belediye ve hükümet ile uyumlu çalışmalar sonrasında hayata geçirilecek olan projeler arasında bulunan Merkezi ısıtma sistemi konusundaki gelişmelere de değindi. Ergene, " Merkezi Istma sistemi konusunda ciddi adımlar atıldı. Bununla ilgili termik santralin ön sözleşmesi yenilendi ve bakanlıklarda imzada. Bu iş gerçekleştiğinde artık yatırıma başlayacağız ve Soma'nın her yerine sıcak su ulaştırarak hem ısınma hem de kullanım amaçlı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Biliyorsunuz çevre yolu ile ilgili olarak Soma Belediyesi üzerine düşeni yaptı. Karayolları şu anda yapılacak ihale ile ilgili Ankara'dan yetki istendi. Soma ve Turgutalp beldemizi boydan boya geçen Akhisar - Bergama yolunun bizi ilgilendiren bölümü olan Soma çevre yolunun ihalesi bu yıl içerisinde yapılacak.
Bakırçayla ilgili olarakta Devlet su işleri 3 trilyonluk bir ödenek ayırdı ve % 10 luk kısmı olan 300 milyar lirasını 2010 yılı için serbest bıraktı. Bununla da inşallah Ekim ayında Bakırçay'ın ıslahı ile ilgili ihalesi gerçekleşecek ve Devlet Su işleri çalışmalarına başlayacak. Bakırçay'ın yatağı 50 metre genişliğinde açılarak kenarlarına duvarlar örülecek. Dere yatağını enine kesen sanat yapıları yapılacak. Bunula ilgili de yukarıdan gelen atıkları ıslah edilecek. Bunlar uzun yıllardan bu yana bekletilmiş meseleler. Bizler hepsini önümüze kattık birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Büyük projeler olduğu için bunların planlanması, ihalesi, uygulanması biraz zaman alıyor. Bizler bu yatırımları takip etmeye devam ediyoruz" dedi.
|