|
Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 11 gündem içi, 23 gündem dışı madde oylanıp karara bağlandı.
Soma Belediyesi İtfaiye müdürlüğüne ve Mezarlık hizmetlerine ihtiyaçlar nedeniyle bir adet İtfaiye aracı ve bir adet cenaze aracı alınıyor.
İtfaiye aracının iller bankasında alınacak kredi ile alınması düşünülürken, girilecek borçlanma nedeniyle oylama yapıldı. Yapılan oylamada itfaiye müdürlüğüne ve mezarlık hizmetlerine araç alınması meclis üyelerince kabul edildi. TEDAŞ'ın Soma'ya çıkardığı 10 Milyonluk ödenek kapsamında Soma'ya yapılması planlanan 34 adet köşk tipi trafo alanı için imar planı tadilat talebinin imar komisyonunca görüşülmesi oy birliği ile karara bağlandı. Başkan Hasan Ergene, TEDAŞ'ın 4 Kasım'da ihalelere çıkacağını ifade ederek, hemen çalışmalara başlayacağını belirtti.
Cumhuriyet Mahallesi'nin Pazar talebi reddedildi
Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığının Mahallelerinde semt pazarı kurulması talepleri ile ilgili olarak, Zabıta müdürlüğünün pazarcılarla görüştüğü görüşme sonucunda 118 pazarcı esnafından 117 sinin bu talebe karşı çıktığı 1 esnafın ise Cumhurşyet Mahallesinde kurulması planlanan pazarda sergi açmayı kabul ettiği belirtildi. Bu nedenle talep ileriki tarihlerde görüşülmek üzere karara bağlandı.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Fen İşlerinden ayrılıyor
Soma Belediyesinde Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak işlevini sürdüren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yoğun iş trafiği ve önümüzdeki günlerde ağırlık verilecek olak 18 uygulamaları nedeniyle Fen İşleri Müdürlüğünden ayrı bir birim olarak faaliyetlerini devam ettirmeleri meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Belediye Sineması Bayramdan Sonra Hizmetinizde Soma Belediyesi tarafından işletilecek olan Sinema'nın ücret tarifelerinin belirlenmesi ve belediye ücret tarife cetveline konulması için plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile yetki verildi.
Eski avcılar Kulübü Anaokulu oluyor
Kurtuluş Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde bulunan Eski Avcılar Kulübü olarak bilinen Soma Belediyesine ait yer Halk Eğitim Merkezine tahsis ediliyor. Anaokulu yapılması planlanan yeri Belediye meclisi kararı ile 3 yıl bedelsiz tahsis edilecek olan yer için kurumlar arasında yapılacak protokol nedeniyle belediye meclisi tarafından Başkan Ergene'ye yetki verildi.



|