Duyuru | Foto Galeri | Video | Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
23 Şubat 2012 Perşembe

Haber Ara

Canlı Yayın

Soma'yı Canlı Yayında İzleyin

Gazeteler

Genel Editör

..Hafit UYAR.
Pencereden Bakmak

Yazarlarımız

İsmail ERGÜN
TARHALA KÖYÜ’NDE ESKİ BAYRAMLAR (KOYUN YATIRMA ÂDETİ 2)
Oktay ÇABUK
ŞİKE BOMBALARI PATLASIN
Şeref ÖKSÜM
Aile Eğitiminin Önemi Ve Amacı-2
Recep GÖLÜKCÜ
Aile Eğitiminin Önemi Ve Amacı
M.Ali ÖZTÜRK
SOMA ÇAĞRI FM’DE 16. PROGRAM
Mustafa Küçükkayapalı
MUSALLA TEDRİSATI
SOMA ENERJİ ARENASI OLACAK
Tkİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş Soma'yı ziyaret ederek bir dizi ziyaretlerde bulundu.
2012-01-23 - 10:58

Aktaş, "Soma bizim gözbebeğimiz. Soma'da şu anda 1034 megavatlık bir santral var. İnşallah buna ilave olarak bir 2000, 2500 megavat daha santral kapasitesi oluşturabilirsek, 3500-4000 megavatlık bir potansiyele ulaşmış olacağız ve Soma'yı havza madenciliği ve enerji arenası haline getireceğiz" dedi. Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Genel Müdür Yardımcısı Muammer Bulut, İşletme Daire Başkanı Murat Albayrak, Etüt Proje Daire Başkanı Mustafa Özdingiş, Pazarlama Satış Daire Başkanı Süleyman Karakoç, İdari ve Sosyal İşlet Daire Başkanı Süreyya Yoğurtçu, ve Yer Altılar Şube Kontrol Müdürü Ali Sağır ile birlikte bir dizi ziyaret ve incelemeler yapmak üzere Soma'ya geldi. Cuma günü Soma'ya gelen Genel Müdür Aktaş, Soma'dan Pazar günü ayrıldı.
İlk olarak Sarıkaya, Kısrakdere ve Kartalkaya açıkocaklarını ziyaret eden Aktaş, Kartalkaya'da maden işçileriyle buluştu.
"SOMA BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ"
Aktaş, İşçilere Soma'ya değer verdiği için ilk olarak Soma'ya geldiğini ifade etti. Aktaş burada işçilere hitaben yaptığı konuşmada, "Soma bizim gözbebeğimiz. Bizim değil Türkiye'nin gözbebeği, TKİ tarihinde ilk defa aranızdan biri genel müdür oldu. Çünkü ben 2 yıl özel sektörde açık ocaklarda çalıştıktan sonra 1 yıl Afşin Elbistan'da 7 yıl da Çorum Dodurga'da yer altında vardiya mühendisliği yaptım. O zaman 4 vardiya usulüyle çalışıyorduk. Serviste hep işçi arkadaşlarla beraber gittim geldim. 15 sene yer altında çalıştım. Baş mühendislik, şube müdürlüğü, müessese müdürlüğü, bölge müdürlüğü, daire başkanlığı genel müdür yardımcısı derken en sonunda kısmet oldu TKİ'ye Genel Müdür oldum. Bu TKİ tarihinde belki de bir ilk. Birbirimizi biliyoruz, tanıyoruz. İnşallah daha iyi daha güzel işleri beraberce yaparız. Ben sizleri görünce çok mutlu oldum.
SOMA ENERJİ ARENASI OLACAK
Sizlerden çok şey bekliyoruz. Çok kaliteli bir kömür üretiyorsunuz. Bizim hedefimiz şu; Burada çalışan özel sektör ile kamu işçisi bir bütün. Bizim birbirimizden ayrı ve gayrımız söz konusu değil. El birliği ile bugün yer altından 10 milyon ton kömür çıkarıyoruz. Yarın inşallah bu 20 milyon ton olacak. Açık işletmeden de 10 milyon ton rakamlarına ulaştığımızda 30 Milyon ton yani TKİ'nin şu anda termik santral,piyasa ve ısınma sanayiyine verdiği kömürün tamamını inşallah Soma'dan çıkaracağız. Burada şu anda 1034 megavatlık bir santral var. İnşallah buna ilave olarak bir 2000, 2500 megavat daha santral kapasitesi oluşturabilirsek 3500-4000 megavatlık bir potansiyele ulaşmış olacağız ve burayı havza madenciliği ve enerji arenası haline getireceğiz. İstihdama katkı veren en büyük havzalardan biri olacak Soma. Bugün Dikili Limanı var, yarın Çandarlı limanı yapılıp genişleyecek inşallah. Hepinize kazasız belasız mutlu yıllar diliyorum" dedi
BELEDİYE ZİYARETİ
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran ve yönetimi ile birlikte makamında ziyaret eden TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından kapıda karşılandı. Soma Belediyesi Hizmet Binasına ilk defa geldiğini belirten Aktaş hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
SOMA'YA İLAVE SANTRAL MÜJDESİ
Tkİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş Belediye ziyareti esnasında Soma'da bulunan mevcut santral haricinde yeni 2500 megavatlık santral kurulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Aktaş, "inşallah en kısa sürede biz yapamazsak bile bizim ortak olduğumuz ya da tamamen özel sektörün bünyesinde olacak olan 2500 megavat üzerinde ilave bir termik santral ile 1034 megavatta mevcut santralimiz var zaten. 3500- 4000 megavatlık bir kapasiteyi yakalayabilirsek bu kapasiteyle de buradaki istihdam kapasitesini de arttırabiliriz. Biz kurum olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız." dedi.
Hasan Ergene'de TKİ'ye bağlı ELİ'nin Soma'nın can damarı olduğunu belirterek," ELİ bizim için çok önemli bir kurum. İstihdamın ana kaynağı. ülke ekonomisi için de çok önemli olan kömürü üretiyor. Bununla da kalmıyor. Soma'ya yapılacak olan 300 yataklı devlet hastanesi için de çok önemli destekleri var. İş makinaları bu hastane alanında çalışıyor. Ayrıca Soma'yı İl'e bağlayan bölünmüş yollara da büyük destek veriyor. Eli kamu hizmetlerinde her zaman lider görevini üstleniyor. Kendilerine bu hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum." dedi. Belediye Başkanı Hasan Ergene içersinde Soma'ya ait ürünlerin yer aldığı bir hediye sepetini TKİ Genel Müdürü Msutafa Aktaş'a hediye etti.
SOMA TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARETİ
Soma Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret eden TKİ Genel Müdürü Aktaş, STSO Başkanı A.Raif Dikmeoğlu ve oda yönetimi tarafından karşılandı. TKİ Genel Müdürü Aktaş'a Soma'ya hoşgeldiniz diyen Dikmeoğlu, yeni Genel Müdür Aktaş'a görevinde de başarılar diledi.
KÖMÜRCÜLER DERNEĞİ ZİYARETİ
Soma kömür üreticileri ve Satıcıları Derneği'ni de ziyaret eden TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Dernek Başkanı Yusuf Değirmenci ve üyeler tarafından karşılandı.
Soma'da kömür bayilerinin büyük sıkıntı çekmesinden dolayı vatandaşın ve sanayicinin kömür bulmakta zorlandığını belirten Dernek Başkanı Yusuf Değirmenci, "Kömürün kokusunu biz çekiyoruz. Pis havasını biz soluyoruz. Her derdini biz çekiyoruz ama herkese aynı muamele uygulanıyor. Trakya'daki bir bayide aynı kömürü alıyor. Soma'daki bir bayide. Bizim taleplerimizin biraz daha fazla dikkate alınmasını istiyoruz" dedi.
Tkİ Genel Müdürü Aktaş ise bu yıl fakir fukara kömürünün dağıtımının Nisan'da başlayacağını Ekim'de ise tamamlanacağını belirterek biraz daha piyasanın rahatlayacağını belirtti. Aktaş; " Hem sizler hem de nakliyeciler bu pazarda rahatlayacaksınız. Karşılıklı aksayan noktaları da iletişim halinde beraber gidermeye çalışacağız. Hepimiz zincirin birer halkası gibiyiz. Halkanın biri koptuğunda iletişim tamemen kopma noktasına gelir. O yüzden Sizlerden tutun nakliyeciler, tki, buradaki müessesemiz ve özel sektörden üretim yaptığımız yerler bunların hepsi bir bütün.
Geçtiğimiz yıl Tüvenan üretim 15 milyon tondu. İki yıl içersinde bu rakamı 30 milyon tona ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu arada da sıkıntılar üretim miktarı arttıkça giderilecek." dedi
YENİ BAYİLİK TALEPLERİNİ DURDURUN
Kömür Üreticileri ve Satıcıları Derneği Başkanı Yusuf Değirmenci Türkiye'de bayi sayılarının çok olduğunu, bu bayi taleplerinden dolayı mağdur olduklarınını ifade ederek taleplerin durdurulmasını istedi. Bu isteğe cevap veren TKİ Genel Müdürü Aktaş, " Şu anda bayi sayımız 2500'e ulaştı. Bu bayi taleplerini durdurma gibi bir lüksümüz yok. Sizlerin bayi sayısının artması nedeniyle biraz daha farklı olmanız lazım. Sadece Soma'yla sınırlı olmamanız lazım. Ben görüyorum ki Soma'yla sınırlısınız. Yani depolar boş, dışardan gelen kamyonların eline fiş verilip ocağa gönderiyorsunuz. Bu mantıktan vazgeçmemiz lazım. Bu konuda ne yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuruz." dedi.
NAKLİYECİLER KOOPERATİFİ ZİYARETİ
Soma Nakliyeciler ve Taşıyıcılar Kooperatifini de ziyaret eden TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Kooperatif Başkanı Mehmet Yağcı ve üyeler tarafından karşılandı. Bu yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yardım kömürlerinin sevkiyatına erken başlanılacağı müjdesini veren Aktaş,"Bu yıl inşallah yardım kömürleri sevkiyatına Nisan Ayında başlayıp Ekim'de bitireceğiz. Bu sizler için önemli bir gelişme." dedi. Kooperatif Başkanı Yağcı ise "Ziyaretlerinden dolayı TKİ Genel Müdürü Aktaş'a teşekkür etti. Türkiye'de Nakliyeciler Kooperatifleri arasında ilk sırada yer aldıklarını belirten Yağcı, bu yardım kömürlerinin erken başlamasının kendileri için çok faydalı olacağını belirtti.
İMBAT MADENCİLİK ZİYARETİ
İmbat A.Ş'yi de ziyaret eden TKİ Genel Müdürü Aktaş, burada maden faaliyetleri hakkında İmbat A.Ş Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız'dan bilgiler aldı. Daha sonra işletmeyi gezen Aktaş'ın, İmbat Madencilik'in üretim faaliyetlerinden ve işletme şartlarından dolayı gayet memnun olduğu gözlendi. Ziyaret esnasında Aktaş'a Gökalp Büyükyıldız tarafından plaket ve çiçek takdimi yapıldı.
SOMA KÖMÜR İŞLETMELERİ ZİYARETİ
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Geventepe Maden ocağını da ziyaret eden TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş burada işçilerle bir araya geldi. İşçilerin kömür sahası talebiyle karşılaşan Aktaş, inşallah en kısa sürede bu sorun çözülecektir, dedi. Aktaş'a Soma kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru tarafından madenci heykeli hediye edildi.

 

 




Bu haber  1107  kere okundu
YORUMLAR
Bu Kategoriye Ait Diğer Haberler
Römork Hırsızları Yakayı Ele Verdi SOMA MUSIKİ DERNEĞİ MÜZİK SEVERLERİ MEST ETTİ Pompalı Tüfekle Canına Kıydı Saha Komiserleri Derneği Yönetim Kurulu'na Soma'dan Temsilci Necmettin Erbakan'a Ahde Vefa Gecesi TYSD 84. Yaşında 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı Duyurusu 'Köyümüz için mücadeleye devam edeceğiz' Müftülükten Seaş Genel Müdürü Şerifoğlu'na Hoşgeldin Ziyareti Kömür Sıkıntısına Vekiller de El Attı

Canlı İletişim

Gazetemizle Canlı Görüş

Üye Girişi

Yeni Uyelik        Şifre Unuttum ?

e-Gazete

ANKET

Sizce Soma İl olmalı mı?
Evet
Hayır
Kararsızım
Sonuçlar

Çok Okunanlar

Pompalı Tüfekle Canına Kıydı 39 Kişilik İşçi Alımına 203 Kişi Başvurdu Kömür Sıkıntısına Vekiller de El Attı 'Köyümüz için mücadeleye devam edeceğiz' Kardeşliğe İmza Attılar CHP'de Rıfat Çelik Başkan Adayı Somaspor Cömert Davrandı Yılın İlk Umre Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı Römork Hırsızları Yakayı Ele Verdi Vekiller, Eynez Köylülerinin Dertlerini Dinledi

HABER YORUMLARI

KAYSU-AAYSU Soma Belediyesinden Zam Yağmuru
hayırlı olsun Fen Lisesine Müdür ataması yapıldı
başarıların devamını dileriz Ekol'de KPSS hazırlıkları başladı
Tebrik Turgutalp İlköğretim okulu resim sergisi açılışı
Tamer Hedef 12 bin üye
NİCE 166. YIL DÖNÜMLERİNE Polis Teşkilatı 166 yaşında
TAZİYE Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın annesi vefat etti
yakışmıyor En çok Kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi
BAŞARILAR Huzurevispor Kaymakamlık kupasına hazırlanıyor
Ondan bize ebedi sürecek bir haz kaldı ufka bir bak yiğidim inkılaba az kaldı. Erbakan için Mevlid okundu

YAZAR YORUMLARI

YA SABIR..... BU NASIL BİR SİGARA YASAĞI ZİHNİYETİDİR Başkan sizin oyunuzun rengide hayır sanırım BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI! oofff ooffffffff ASİYE (SPOR) NASIL KURTULUR? Teşekkür genç adam Pencereden Bakmak gerçekten büyük insansın Pencereden Bakmak teşekkürler BİR BÜYÜK BAŞARIM, BİR BÜYÜK GİRİŞİM! büyüksün şeref abi HER EVİN ÖNÜNE BİR TAS SU LÜTFEN ! ELİNE SAĞLIK M.ALİ ABİ 10 HAYAT DERSİ teşekkürler MERALARIMIZI TARLAYA ÇEVİREREK YOK EDİYORUZ! helal olsun mustafa abi SOMA TEYYARESİ

Nöbetçi Eczaneler

Hava Durumu